SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lomma Friidrottsklubb
Lundahoppet – en heldag med höjdhopp
2022-07-18 11:28
Hedda & Hanna med Stefan Holm. Anton med världshopparen Bohdan Bondarenko

Vi hade en härlig dag i Lund med både träning och tävling i höjdhopp. Vi hade tre hoppare med under dagen. Hedda och Hanna inledde dagen med ett träningspass tillsammans med OS-guldmedaljören 2004, Stefan Holm.  Träningspasset innehöll både spänstövningar, koordinationsövningar och hoppövningar. Många bra tips för höjdhoppsträningar framöver. Träningspasset avlöstes av en höjdhoppstävling där både Hedda och Hanna gjorde bra resultat i det stora startfältet.
Senare på kvällen var det dags för Anton att tävla in seniorklassen. Det var ett otroligt bra startfält med hela 8 hoppare som hade personbästa över 2 meter.  I det namnkunniga startfältet hittade vi både svenska mästaren Melvin Lycke Holm och Ukrainahopparen Bohdan Bondarenko, som hoppat det tredje högsta hoppet i världen (2,43). En härlig hopptävling där Anton tog nytt personbästa. Melvin och Bohdan gjorde upp om segern där Ukrainahopparen drog det kortaste strået och vann på 2,16.