SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lomma Friidrottsklubb
Välkommen till Lomma FIK
Vi är friidrottsklubben som finns i Lomma och Bjärred. Våra främsta mål är att skapa intresse för friidrott hos barn och ungdom och att ge alla medlemmar chans till allsidig träning och tävling på sin nivå och på detta sätt lägga grund för fortsatt fysisk aktiv livsstil.

Inbjudan till Lomma FIKs årsmöte 2023
2023-03-07 08:00

Styrelsen i Lomma FIK hälsar samtliga medlemmar välkomna till föreningens årsmöte torsdagen den 30e mars klockan 18:30 – 20:00.
Årets möte kommer att vara på Havsblick i lokalen Skarven. 
Adress: Centrumgatan 4, Lomma (Här är en länk till Google maps)  

 

Vi bjuder på förtäring och vill därför att du anmäler dig i förväg och anger om du har några allergier. Använd denna länk för att komma till anmälningsformuläret. Anmäl dig här.


Här är en länk till dagordningen.  

 

Hjärtligt välkomna
/Styrelsen

Lomma FIKs klubbdag 2022
2022-10-02 16:14

Wow vilken klubbdag det blev!


25 september var det dags för Lomma FIKs klubbdag! Vädret var på vår sida och bjöd på strålande fint höstväder som lyste ikapp med de många solgula Lomma FIK-tröjorna på deltagarna.


Hela 75 friidrottare i Lomma FIK, föräldrar, syskon, mm från 4 år och uppåt var med och hoppade, sprang och stötte under dagen. Programmet för klubbdagen var tävling i 60 m, längdhopp, tresteg och kulstötning. Som en bonus fanns det även möjlighet att testa på höjdhopp.


För att kunna ha en klubbdag krävs det många funktionärer, stort tack till er som ställde upp som funktionärer! Superbra insats!

 

Klubbdagen avslutades med picknick i gröngräset innan det var dags för prisutdelning. Alla tävlande och funktionärer belönades med banan och kexchoklad för sina fina insatser. Vi hade dessutom utlottning av vattenflaskor och bandanas.

Tack till dagens sponsorer Coop i Lomma och Centerlöf & Holmberg som sponsrade oss med bananer och kexchoklad respektive vattenflaskor och bandanas.

 

En härlig dag med många fina resultat! Framförallt var det härligt att för första gången på länge kunna ha en klubbdag med många deltagare under normala omständigheter.

 

De fina bilderna tackar vi Anton för!

 

Hoppas att vi ses igen nästa år!

Lundahoppet – en heldag med höjdhopp
2022-07-18 11:28
Hedda & Hanna med Stefan Holm. Anton med världshopparen Bohdan Bondarenko

Vi hade en härlig dag i Lund med både träning och tävling i höjdhopp. Vi hade tre hoppare med under dagen. Hedda och Hanna inledde dagen med ett träningspass tillsammans med OS-guldmedaljören 2004, Stefan Holm.  Träningspasset innehöll både spänstövningar, koordinationsövningar och hoppövningar. Många bra tips för höjdhoppsträningar framöver. Träningspasset avlöstes av en höjdhoppstävling där både Hedda och Hanna gjorde bra resultat i det stora startfältet.
Senare på kvällen var det dags för Anton att tävla in seniorklassen. Det var ett otroligt bra startfält med hela 8 hoppare som hade personbästa över 2 meter.  I det namnkunniga startfältet hittade vi både svenska mästaren Melvin Lycke Holm och Ukrainahopparen Bohdan Bondarenko, som hoppat det tredje högsta hoppet i världen (2,43). En härlig hopptävling där Anton tog nytt personbästa. Melvin och Bohdan gjorde upp om segern där Ukrainahopparen drog det kortaste strået och vann på 2,16.

Fina resultat på Pannkaksspelen i Eslöv
2022-05-25 16:32
Anton Rosslin & Isak Gunnarsson

Så gick äntligen Pannkaksspelen, på Ekevalla IP i Eslöv, av stapeln den 21-22/5 efter två års pandemiuppehåll. Vi var lite färre deltagare från Lomma FIK detta året jämfört med tidigare år men det bjöds på många riktigt fina resultat från våra tävlande, både på pojk- och flicksidan. Isak Gunnarsson och Anton Rosslin visade att vinterns träning gett resultat då dom tog första och andra plats i både spjut, diskus och kula. Dessutom nya personliga rekord från båda samt klubbrekord i samtliga grenar. Fantastisk fint jobbat killar!!

Nyheter från våra grupper
Träningstider, 26/12 16:19 
Lomma 2014-15 Måndag, 14/06 20:22 
Bjärred 2003-05 Onsdag o Lördag, 18/02 18:41