SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lomma Friidrottsklubb
Lomma FIKs träningsläger i Växjö 2024
2024-03-23 23:12

Lägret anordnades 16-17 mars och precis som tidigare år hade vi lägret i Växjö. Bra traditioner ska man fortsätta med!


På årets läger var det totalt 53 personer varav 42 aktiva, 8 tränare och 3 föräldrar. Träningslägret började tidigt på lördagsmorgonen då vi blev upphämtade av bussen i Lomma och Bjärred innan färden mot Växjö påbörjades. I bussen delades det ut lappar där alla fick önska vilka grenar som man ville köra på lördagseftermiddagen.

 

Väl framme i Växjö och på Telekonsult Arena drog vi igång med träningen direkt! Den yngre gruppen började med längdhopp och de äldre körde sprint och löpteknik.

 

Efter många hopp och lopp senare var det dags för en efterlängtad lunch! Lunchen bestod av kycklinggryta med ris och sallad och den levererades till hallen. Mycket smaskigt och väldigt smidigt att äta i hallen!

 

På eftermiddagen var det dags för träning i grenarna som man hade fått önska på bussresan till Växjö; Spjut, höjdhopp, tresteg, medeldistans, kulstötning, stavhopp och häcklöpning. Träningen gick fint och deltagarna fick träna med både tränare och aktiva som de kanske normalt inte brukar träna med. Toppen att få utbyte mellan träningsgrupperna men även mellan tränare.

 

Eftermiddagen fortsatte och efter lite fruktpaus var det dags för helgens fyspass-lek där både tränare och aktiva deltog. Leken gick ut på att en i laget skulle springa fram till en kortlek, dra ett kort och därefter skulle hela laget göra övningen och antalet som kortet motsvarade innan en ny person fick springa fram och ta ett nytt kort. Snabbaste laget igenom hela korthögen vann. Klöver = knäböj, spader = burpees, ruter = armhävningar och hjärter = situps. Slumpen avgjorde och en del lag lyckades få många höga kort som betydde många burpees och armhävningar på rad efter varandra.. Tuff men rolig lek!

 

Efter lite fri tid var det dags att åka iväg med bussen till Restaurang 4 krogar vid sjön. Där fick vi en härlig och välförtjänt grillbuffé som verkade uppskattas av de flesta. Man blir hungrig av en hel dag med träning!

 

Tillbaka till hallen och där drog kvällens poängjakt igång. Gruppen delades upp i sju lag och utrustades med en lång lista med uppdrag och frågor där lagen skulle lösa/genomföra så många som möjligt på 50 minuter. ”Från vilken film kommer citatet ”You shall not pass?”, ”Gå till Anton och gör den fulaste grimasen ni kan” och ”Visa upp hur man dansar jenka” var några av de 60 uppgifterna/frågorna som fanns att lösa.

 

Söndagen inleddes med att ett gäng (nämner inga namn!) sprang varv efter varv på löparbanorna vid 06.30-tiden(…) och sen drog den officiella väckningen igång (Peps Perssons låt Oboy i högtalarna!) ca 45 minuter senare. Hej och god morgon dag 2 av träningslägret!

 

Efter en frukost i hallen drog vi igång med dagens träning. Idag var det den yngre gruppen som körde sprint och den äldre gruppen hoppade längdhopp.

 

För att avsluta helgens träning på topp körde vi den traditionella stafetten med nästan alla deltagare och tränare på lägret. Tränare och aktiva delades upp i lag och banorna fylldes med Lomma FIK-klädda löpare med stafettpinnarna redo. Efter två rafflade stafetter med mycket hejande på sina lagkompisar var det tid för lunch, denna gång lasagne och sallad.

 

När lunchen var uppäten, packningarna var packade och dunkgömme var färdiglekt avslutade vi helgen med prisutdelning för gårdagens poängtävling och utdelning av plaketter för klubbrekord som togs under förra året. Poängjakten vanns av laget Kalles Kaviar och de belönades med varsin tjusig Lomma FIK-mössa. Många klubbrekordplaketter delades ut! Vill ni se alla klubbrekord i Lomma FIK så klicka in HÄR.

 

Tack Växjö för denna helgen!

 

Här kommer några tankar om lägret från deltagarna på bussen under hemfärden:
Superbt!

Anton får hålla i fys-passet fler gånger om det blir lekar. Mer lekar!

Mer stafett, det var kul!

Zzzzzzzzz (sovande person)

Mycket träning...

Ny, modern och trevlig buss. Trevlig busschaufför!

Tummen upp!