SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lomma Friidrottsklubb
Välkommen till Lomma FIK
Vi är friidrottsklubben som finns i Lomma och Bjärred. Våra främsta mål är att skapa intresse för friidrott hos barn och ungdom och att ge alla medlemmar chans till allsidig träning och tävling på sin nivå och på detta sätt lägga grund för fortsatt fysisk aktiv livsstil.

Friidrottsgalan i Helsingborg
2023-11-19 07:39

En inspirerande heldag arrangerad av Skånes friidrottsförbund som riktade sig till aktiva och ledare. BG Nilensjö höll oss i ett fast grepp under ett tufft crosspass en dryg timme. Här hängde en av våra aktiva, Maya, med på hela passet! Stärkta av en god lunch fick vi sedan lyssna på bland annat Benke Blomkvist (som tränat systrarna Kallur), Jonas Glans (svenskt rekord på 10 km) och Maria Rooth (hockeylegend).

 

Utöver föreläsningarna fick vi se flera aktiva, ledare och medarbetare hyllas under prisutdelningar. Vi fick även träffa en nybildad ungdomssektion som säkert kommer att synas och höras på tävlingar framöver och i andra sammanhang.

 

Dagen var inte bara bra, den var fantastisk! Nya bekantskaper och nya sätt att mötas!

 

Kim, Susanne och jag, Caroline, har fått så mycket inspiration som vi tar med oss i vår roll som tränare. 

Lomma FIKs klubbdag 2023
2023-09-23 21:28

Vilken härligt klubbdag vi hade!

 

Så var det dags igen för vår årliga klubbdag. Den 16 september samlades 80 taggade friidrottare med föräldrar och syskon på Lomma IP i skönt friidrottsväder.

 

I vanlig ordning hade vi längdhopp, höjdhopp, kulstötning samt 60m på programmet. Vi delade upp oss i fyra olika grupper där gruppansvarig började dagen med uppvärmning. Det var ju precis så som vår klubbdagsansvarige, Johan Bäck, sa, uppvärmningen är främst för er föräldrar som skall vara med och hoppa, stöta och springa.

 

Grupperna gick sedan ut till varsin grenstation och utförde den i ca 30 minuter. Sedan roterade alla grupperna till ny gren och så höll vi på tills alla grupper hade varit på alla fyra grenarna. Många fina resultat av både våra friidrottare, föräldrar och syskon.

Inget av detta hade naturligtvis inte varit möjligt om vi inte hade haft en massa snälla föräldrar som hjälpte till som funktionärer. Så ett extra tack till er som ställde upp denna dagen!

 

När alla grupper sedan varit på alla grenstationer satte vi oss ner och fikade i gräset medan Joakim Möller delade ut lite priser samt såg till att alla fick bananer och kexchoklad. Ett stort tack till Coop i Bjärred och Centerlöf & Holmberg som sponsrade oss denna dag!

 

Tack till all ledare, friidrottare och föräldrar som gjorde detta till en riktigt härlig klubbdag!

Anton tog en 3e plats på Junior SM
2023-08-19 22:10

Efter en spännande höjdhoppsfinal på Junior SM i Täby idag, lyckades Anton, med nya personliga rekordet 1.94, bärga hem en bronsmedalj. 1.97 var inte alls långt borta och Anton hade tre riktigt bra försök på höjden. Segrade gjorde den nya Europamästaren Melwin Lycke Holm.

STORT GRATTIS, Anton, till en riktigt fin tävling och ett fantastiskt resultat!!

 

HAIS-spelen
2023-08-15 21:08

I slutet av juli gick, som vanligt, anrika "HAIS-spelen" i Hässleholm, av stapeln, för 68e gången i ordningen.

Denna helg var vädret med oss och vi hade bästa tänkbara förutsättningar. Fantastiska resultat från oss alla..

Hedda i grenarna längdhopp, kula, stavhopp, 60m och spjut.

Isak i diskus, kula och spjut och Arvid i längdhopp, 600m med nytt PB och 1500m med nytt PB och klubbrekord!

Felix gjorde fantastiska resultat och slog bl a personbästa i höjdhopp och Jacob visade att han vässat formen och slog ett mäktigt personbästa på 600m som dessutom är nytt klubbrekord!

Härligt stämning på Göingevallen som än en gång levererade en högklassig tävling men massor av fina resultat.

 

(Några av bilderna här är tagna av John Friberg #fotboll-hässleholm.se)

Nyheter från våra grupper
Träningstider, 26/12 16:19 
Lomma 2014-15 Måndag, 14/06 20:22 
Bjärred 2003-05 Onsdag o Lördag, 18/02 18:41