SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Lomma FIK
Vad trevligt att just du vill börja träna friidrott i Lomma FriIdrottsKlubb! Lomma FIK är en idrottsförening med ca 170 medlemmar som startade 1975 och bedriver friidrottsträning i Lomma och Bjärred. I Lomma FIK kan man börja träna från det året man fyller 7 år.
 
Träningslokaler
Eftersom vi har träningsgrupper i både Bjärred och Lomma har vi inte en plats vi bedriver träning på utan flera. Under utesäsongen hålls träningen i Lomma på Lomma Idrottsplats (Lomma IP) och i Bjärred hålls träningen ute på Multisportplatsen vid Bjärehovsskolan. Under innesäsongen hålls träningen i Karstorphallen och P2/P3 på Piläng (”Blå hallen”) i Lomma och i Löddesnäshallen respektive gymnastiksalen på Alfredshällsskolan i Bjärred. Vilken idrottshall inomhus som gäller för din grupp får du veta av din tränare.
 
Lomma
Lomma Idrottsplats: Idrottsvägen 19, Lomma https://goo.gl/maps/n151pDWsvwT2
Karstorpshallen: Skolskeppsgatan 5, Lomma https://goo.gl/maps/8VFQQQ3cB1R2
P2 & P3 på Piläng: Ringvägen 11, Lomma https://goo.gl/maps/qDYQy8fSxK32
 
Bjärred
Multisportplatsen Bjärehov: Bjärehovsvägen, Bjärred https://goo.gl/maps/WfwyYFY6xm92
Löddenäshallen: Apotekarevägen 4, Bjärred https://goo.gl/maps/bo4F6yiG2Gw
Alfredshällshallen: Plantskolevägen 4, Bjärred https://goo.gl/maps/TnfqSKcSSq22
 
Inomhussäsongen för alla grupper brukar vara från ungefär från höstlovet till påsklovet med ett par veckors uppehåll över jul och nyår. Under utesäsongen har de flesta grupper uppehåll över skol-sommarlovet.
 
Träningsavgifter
Lomma FIK är inte en vinstdrivande förening och därför försöker vi också hålla avgifterna låga för klubbens medlemmar. Medlems- och träningsavgiften betalas in på Lomma FIKs plusgiro i enlighet med fakturan som skickas ut via mail vid terminsstart. Om föräldrar och andra vill stötta Lomma FIK kan man bli stödmedlem, kontakta då oss på info@lommafik.com.
 
Tränings- och medlemsavgifter 2021 är:
Medlemsavgift 100 kr/år
Stödmedlem 100 kr/år
Träningsavgift 350 kr/termin
 
Testa på friidrott
Som ny i Lomma FIK får man testa på att träna en gång innan man bestämmer sig för att träna vidare och då betalar in medlems- och träningsavgift. För att undvika onödig fakturering och att en plats hålls i onödan vill vi att man bekräftar till huvudtränaren för gruppen om man fortsätter eller inte efter att ha testat.
 
Träning
Vid träning är det viktigt att ha bra träningsskor och flexibla träningskläder (efter väder). Under uteträningen har vi inte möjlighet att gå in om det skulle vara dåligt väder och därför är det bra att ha en extra tröja med i väskan. Med sig till träningen ska man även ha en vattenflaska.
 
Tävling
Att tävla är kul och för de som är intresserade av att tävla finns det flera bra tävlingar i Malmö/Lund och övriga delen av Skåne. Tävlingar som rekommenderas av Lomma FIK läggs ut i tävlingskalendern på Lomma FIKs hemsida där även anmälan till tävlingar ska göras.
  • Vid tävling representerar den aktiva klubben och ska därför visa klubbtillhörighet genom att ha på sig Lomma FIK-kläder.
  • Lomma FIK står för deltagaravgiften för den aktive. Om du har missat anmälningsdagen och vill efteranmäla sig brukar det gå bra i de flesta fall. Då utgår en efteranmälningsavgift som bekostas av den aktive medan klubben står för den ordinarie anmälningsavgiften.
  • Rekommenderat antal grenar per dag är svårt att säga då det varierar från person till person och ålder på den aktive. Max 2-3 grenar per dag brukar vara lagom.
  • Om du är anmäld till en tävling och inte kan delta så meddela din tränare.
 
Om vår verksamhet
Lomma FIK är en idrottsförening som drivs av ideella krafter och strävar efter att ha rolig och bra idrottsverksamhet utan att fokusera på elitsatsning. Våra träningsgrupper är fördelade efter ålder och tjejer och killar tränar tillsammans. Vi tränar alla friidrottsgrenarna och eventuell specialisering sker i de äldre grupperna. Träning ska vara rolig och i Lomma FIKs bedrivs den av klubbens tränare som i princip alla har gått friidrottsledareutbildning i regi av Skånes friidrottsförbund.
 
Vi har tidigare haft en träningsgrupp springsugna vuxna men den är pausad just nu i brist på tränare.
 
I Lomma FIK har vi några återkommande arrangemang som brukar vara mycket uppskattade
  • Klubbläger i Växjö: Varje vår åker Lomma FIK till Växjö på träningsläger till toppmoderna Telekonsult arena. Vi tränar, umgås och sover över i hallen. Detta brukar vara ett mycket uppskattat läger som stärker banden mellan klubbens medlemmar.
  • Kalvinknatet: Sedan 2017 är Lomma FIK arrangör till Lommas Kalvinknatet som hålls i Alnarpsparken. Detta arrangemang ger en bra inkomst till klubben som gör att vi kan subventionera medlemmars lägeravgifter, klubbkläder osv. Vid detta arrangemang behöver vi hjälp av klubbens medlemmar för att kunna göra det till ett lyckat lopp.
  • Klubbdag: På våren och på hösten brukar vi ha en klubbdag då vi bjuder in klubbens medlemmar med familjer till en tävlingsdag på Lomma IP som avslutas med grillning.
  • Sommarfriidrotten: På sommarlovet anordnar Lomma FIK sommarfriidrott under fyra veckor i Lomma och Bjärred för låg- och mellanstadiet. På sommarfriidrotten får deltagare från klubben och icke-medlemmar testa på de flesta friidrottsgrenar under en veckas halvdagsläger. Tränare på sommarfriidrotten är klubbens ungdomstränare.
 
Vill du engagera dig?
Känner du att du vill göra en insats i Lomma FIK och bidra med dina kunskaper? Välkommen att höra av dig! Det kan vara som tränare, hjälptränare på läger, planera klubbaktiviteter, grilla på klubbdagen, hjälpa till med hemsidan osv. Eller något helt annat! Har du kunskaper inom något som vi i klubben skulle ha användning av (kost och hälsa, idrottsskador, allmän träning osv) och kanske vill hålla i någon aktivitet med oss, hör jättegärna av dig!
 
Återigen, varmt välkommen till Lomma FIK! Har du frågor om något kontakta din tränare eller styrelsen .
 
Kontakt
Lomma FIKs mailadress: info@lommafik.com