SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lomma Friidrottsklubb
Sommarfriidrotten FAQ

Vad är Sommarfriidrotten och när arrangeras det?

Sommarfriidrotten är ett dagläger som anordnas av Lomma Friidrottsklubb där man under en vecka får testa på de allra flesta friidrottsgrenarna, allt från längdhopp och spjut till häcklöpning och släggkastning. Man behöver inte vara medlem i Lomma FIK och man kan vara nybörjare eller mer erfaren inom friidrott.

Sommarfriidrott är tre timmar om dagen, kl 09-12 eller 13-16, på vardagarna under en hel vecka (undantag midsommarafton) och anordnas två veckor i början av skolsommarlovet och två veckor i slutet av lovet. Normalt arrangeras är Sommarfriidrotten vecka 25 och 31 i Lomma och vecka 26 och 32 i Bjärred men det anpassas efter när lovet är och kan variera från år till år.

När öppnar anmälan och hur anmäler jag mig?

Anmälan öppnar normalt i mars-april och det går inte anmäla sig före att anmälan har öppnat eller på annat sätt än genom anmälningsformuläret. Anmälan stänger en vecka före start men gruppen kan bli fullbokad före sista anmälningsdagen.

Hur gammal måste man vara för att vara med?

Man kan vara med på sommarfriidrotten året man fyller 7 år men vi brukar även ha en vecka då även barn som fyller 6 år det året kan vara med på. Observera att vi går konsekvent efter födelseåret.

Ingår mat på Sommarfriidrotten?

På Sommarfriidrotten är det en paus ungefär i mitten av träningen och till den pausen tar man med sig eget mellanmål (macka, frukt eller liknande). Sista dagen på veckan ska man ha med sig eget mellanmål också men den dagen bjuder även vi på avslutningsfika i slutet av träningen. Har ditt barn specialkost så ange det i anmälan. Tränarna kommer även att fråga om allergier under veckan så att det blir rätt med avslutningsfikan.

Hur mycket kostar det att vara med och hur betalar jag?

600 kr för 5-dagars vecka och 500 kr för 4-dagarsvecka. Betalning görs i enlighet med fakturan som skickas till mailadresserna som angavs i inbjudan. Har du inte fått fakturan, kolla gärna skräpposten innan du kontaktar sommarfriidrott@lommafik.com.

Jag kan bara vara med på delar av veckan, funkar det?

Bäst är såklart att vara med hela veckan men finns det plats i gruppen så går det fint att vara med på enbart delar av veckan. Skicka i så fall ett mail till sommarfriidrott@lommafik.com och skriv vilka dagar som barnet vill delta så ser vi om det går att lösa.

Finns det platser kvar i gruppen jag vill anmäla mig till?

Det finns ett maxantal på hur många som kan vara med i varje grupp och ofta blir grupperna fullbokade före att anmälningstiden har gått ut. I anmälningsformuläret syns det hur många platser som finns lediga. Om en grupp är full går det att bevaka en grupp och anmäla sig om det blir platser lediga. Ofta är det bättre att anmäla sig till en annan grupp för att vara säker på att få plats.

Hur vet jag att jag är anmäld och när kommer det mer info?

Direkt efter anmälan skickas ett bekräftelsemail till mailadresserna som angavs i anmälan. Fakturan för deltagaren skickas ut manuellt till samma mailadresser och det görs regelbundet men kan ta ett antal dagar efter att anmälan är gjord. När du får en faktura är det en bekräftelse på att ditt barn är anmäld och har en plats i gruppen. Ca en vecka innan den aktuella sommarfriidrottsveckan skickas ett infobrev ut med mer information om den kommande veckan.

Jag har fått förhinder, kan jag avanmäla mig?

Du måste aktivt höra av dig till sommarfriidrott@lommafik.com om du vill avanmäla dig. Vid avanmälan senast 21 dagar före start återbetalas hela deltagaravgiften. Vid avanmälan senast 7 dagar innan start tas en avgift på 150 kr ut och vid senare anmälan sker ingen återbetalning. Oavsett när avanmälan görs tas fortfarande en administrationsavgift ut.

Vad händer om barnet blir sjukt eller skadar sig?

Vi har första förband och kan plåstra om vid lindrigare skador. Vid behov kontaktar vi alltid förälder.

Vem är tränare på sommarfriidrotten?

Tränare på sommarfriidrotten är våra fantastiskt duktiga ungdomstränare med i många fall lång erfarenhet av friidrott! Alla tränare som är med på sommarfriidrotten har gått ledareutbildning och vi kontrollerar utdrag från belastningsregistret.

Vad gäller om det regnar?

Eftersom vi inte har möjlighet att gå in så är det träning utomhus som vanligt även när det regnar men vi försöker att anpassa träningen efter vädret. Kläder efter väder gäller och tänk på att en sommardag kan bjuda på både sol och regn.

Hur gör jag om mitt barn vill gå i samma grupp som en eller flera kompisar?

Skriv i anmälan vem som barnet vill vara med eller maila till sommarfriidrott@lommafik.com.

Var arrangeras sommarfriidrotten?

Sommarfriidrotten arrangeras på Lomma IP i Lomma och på Multisportplatsen vid Bjärehovskolan i Bjärred.

Jag har en fråga som jag inte hittar svar på här!

Kontakta sommarfriidrott@lommafik.com